Stanford Üniversitesi ve Elsevier Yayınevi koordinasyonunda yürütülen “Updated science-wide author databases of standardized citation indicators” başlıklı araştırmada kapsamlı bir bilimsel etki endeksi oluşturularak tüm dünyada araştırmalar yapan ve makaleler yayımlayan akademisyenler belirlendi. Araştırmanın temelinde; nitelikli yayın sayısı, makalelerinin yayımlandığı derginin etki değeri, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve atıf yapan makalenin yayımlandığı derginin etki değeri gibi uluslararası akademik performans ölçütleri dikkate alındı.

Detaylı kriterlere göre belirlenen listede “yıllık etki” kategorisinde toplam 290 bin 199 bilim insanı değerlendirmeye tabi tutuldu. Dünyada %2’lik dilime giren “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları”nın sıralandığı listede Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Mustafa Engin BAŞOĞLU’da yer aldı.

Listeye erişim için aşağıdaki link kullanılabilir:

https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/6?fbclid=PAAabFvU1cMtm2Idg1qdODNrVfysmaZti0zpxHLrrD1S9k0kTwWU3kLmEqMhs